Make your own free website on Tripod.com
kaartspelen
Oorlogje

HOME

Pesten
de verassende 2
Boppen
Blackjack
Kirt
Oorlogje
Hartenboer op de loer
Zenuwen
Twaalf x Twee
Vieren
Kiddi
.
moeilijke woorden
Kaartenhuis Foto's
GASTENBOEK
Favoriete Links
web-games (tip)
Meer webgames
Gewonnen Awards
.
Nieuws en Weer

 

DOEL VAN HET SPEL

De bedoeling van dit spel is om zoveel mogelijk slagen te halen, totdat jij tenslotte de enige bent die nog kaarten overhoudt.

 

SPELERS

Je kunt Oorlogje vanaf twee spelers spelen. Het is wel belangrijk dat je het aantal kaarten per persoon groot genoeg houd. Speel je bijvoorbeeld met zijn zessen dan is 1 pakje kaarten niet voldoende, maar daar zal je zelf snel genoeg achter komen. Hoe meer kaarten je per persoon gebruikt hoe langer het spel waarschijnlijk duurt.

 

KAARTEN EN KAARTVOLGORDE

Je hebt voor dit spel een compleet kaartspel nodig van 52 kaarten en een drie jokers. Het maakt voor het spel niet uit als er een kaart ontbreekt, maar het is van tevoren wel makkelijk om even te weten. De kaartvolgorde is:

2,3,4,5,6,7,8,9,10, boer,vrouw,heer,aas,joker.

 

 

HET SPELEN:

Het spel gaat als volgt: Stel dat je met zijn vieren speelt, een speler deelt de kaarten op. Ik zelf adviseer om dan twee pakjes kaarten te gebruiken. Als alle kaarten zijn opgedeeld begint het spel. De speler naast de deler begint. Je mag als speler je kaarten niet zien, dus je houd ze gedekt in je hand. Je legt je bovenste kaart nu open op tafel zodat iedereen tegelijk kan zien welke kaart het is. Stel het is een harten 8, de volgende speler doet het zelfde als zijn voorganger. Stel dat zijn kaart een 3 is degene naast hem heeft een aas en de laatste heeft een boer. Dan word de slag voor degene met een aas. Hij pakt de kaarten en legt ze weer gedekt naast zich. Na een tijdje zijn je kaarten op , dan moet je de kaarten die je in de slagen gewonnen had schudden en daar kun je dan verder mee spelen. Als er iemand is die helemaal geen kaarten meer heeft, en ook geen slagen heeft gewonnen is hij "dood"

De overgebleven spelers gaan door totdat iemand alle kaarten heeft verzameld. Dat is de overlever, en dus de winnaar.

1) Als je het saai vind dat degene met de Jokers alle slagen pakt kun je afspreken dat de 5 de joker verslaat.

Dan heb je ook nog kans de jokers te verliezen en de spanning er in te houden.

2) Als je nou met zijn tweeŽn speelt en je hebt allebei dezelfde kaarten , dan moet je daaronder een gesloten kaart leggen, en dan weer een open kaart. Zoals je in het voorbeeld onderaan de pagina kunt zien,  ziet wint in dit geval de schoppen 9. Al speel je met zijn vieren, en er zijn twee mensen met dezelfde hoge kaart, doe je hetzelfde. Liggen er bijvoorbeeld, een 8, een 2, en twee vieren, dan wint de acht gewoon.

 

 

Liggen er twee boeren een 6 en een 8, dan moeten de spelers met een boer dus eerst een gesloten en dan een open kaart neerleggen.

 

 

Dit spel hebben wij er zelf opgezet, en in eigen woorden verteld, maar we hebben het spel niet bedacht: kaartspelen@hotmail.com

kaartplaatje1.gif

Enter supporting content here