Make your own free website on Tripod.com
kaartspelen
Hartenboer op de loer

HOME

Pesten
de verassende 2
Boppen
Blackjack
Kirt
Oorlogje
Hartenboer op de loer
Zenuwen
Twaalf x Twee
Vieren
Kiddi
.
moeilijke woorden
Kaartenhuis Foto's
GASTENBOEK
Favoriete Links
web-games (tip)
Meer webgames
Gewonnen Awards
.
Nieuws en Weer

 

DOEL VAN HET SPEL

Zoveel mogelijk kaarten in je bezit krijgen

SPELERS.

Eigenlijk moet je dit spel met twee mensen spelen.

 

KAARTEN EN KAARTVOLGORDE

Je moet alle plaatjes uit het spel halen, behalve de hartenboer, en drie jokers.

De volgorde is, joker, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, Hartenboer.

 

HET SPELEN:

De spelregels zijn simpel, maar het spel is vrij spannend. 1 van de 2 spelers deelt en schud de kaarten. Beide spelers ontvangen 18 kaarten. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk kaarten in je bezit te krijgen en dat moet op de volgende manier. Speler 2 begint met spelen, hij gooit bijvoorbeeld de klaveren 2 op, dan moet de andere speler een hogere kaart opgooien tenzij hij de kaarten aan de andere speler gunt. Laten we er vanuitgaan dat hij gewoon hoger opgooit, een 5, dan is speler 2 weer. Hij kan nu kiezen om gewoon de twee kaarten te pakken door een 10 op te gooien, de kans is dan natuurlijk klein dat de andere speler daaroverheen kan, want dan zou hij de hartenboer moeten hebben. Hij kan ook een 6 opgooien, en wachten wat de andere speler doet. Stel dat hij een 9 opgooit, dan moet de andere speler daar weer overheen als hij de kaarten die in de pot (kaarten die tot dan toe zijn opgegooid) liggen wil hebben, als hij lager opgooit of niet hoger heeft krijgt de speler met de 9 de kaarten, als hij een 10 opgooit is de kans weer groot dat hij de pot krijgt. Als de andere speler inderdaad niet de hartenboer heeft krijgt de speler met de 10 de pot, de vier kaarten worden dan voor hem. Omdat er 36 kaarten in het spel zijn, moet je ervoor zorgen dat je er 19 krijgt, dan heb je meer als de helft van de kaarten en heb je in feite gewonnen.

Als het spel nou als in het voorbeeld verloopt is er wat belangrijks aan de hand.

 

Er mogen in dit spel namelijk maximaal 6 kaarten in de pot komen. Natuurlijk kun je wel hoger dan een 9 opgooien, maar omdat dat de zesde kaart is in de pot word de pot voor degene met de 9. Daar moet je goed opletten want zo kun je je hogere kaarten bewaren, en hoef je ze niet onnodig weg te gooien. Je moet als speler dus ook wel een beetje rekenen, dat je als vijfde kaart niet een al te lage kaart opgooit, want dan kan speler 2 erg gemakkelijk 6 kaarten binnenhalen. Je moet dus is dit spel ook nog een beetje rekenen. Degene die op het laatst de meeste kaarten heeft gewonnen

1) Je kunt je joker samen met een andere kaart inruilen voor twee andere ,kaarten van de overgebleven paar kaarten. Je kunt hem ook gewoon als een speciale kaart opgooien. Als er bijvoorbeeld een 2, een 4, en een 5 zijn opgegooid, dan kun je je joker erop gooien, die telt dan als een 6. Je mag je joker op een 2, een 3, een 4, een 5, een 6 een 7 en op een andere joker gooien. De joker telt dan als een punt meer dan de laatst opgegooide kaart. Dus ligt er een 2, telt de joker als een 3, ligt er een 6, telt de joker als een 7.

2) Dit is een variant op het spel, je kunt het spel namelijk ook met punten spelen. Dat gaat zo. Elk getal heeft zijn eigen waarde, dus een 6 is 6 punten, een 10 is 10 punten enzovoort. Een joker is 5 punten en de hartenboer is 7 punten, de harten boer is maar 7 punten waard omdat je er al heel veel punten mee binnenhaalt. Dan kun je ook bijvoorbeeld van te voren met 100 punten spelen, en degene die als eerst op 0 is of degene die als eerst bij 100 is heeft gewonnen. Natuurlijk kun je in plaats van 100 ook 200 of iets dergelijks doen.

3) Je kunt ook van te voren afspreken om in plaats van een maximum van 6 kaarten een maximum van 4 kaarten, of een maximum van bijvoorbeeld 7 kaarten te doen.

 

Bedacht door ons: kaartspelen@hotmail.com

Enter supporting content here