Make your own free website on Tripod.com
kaartspelen
Twaalf x Twee

HOME

Pesten
de verassende 2
Boppen
Blackjack
Kirt
Oorlogje
Hartenboer op de loer
Zenuwen
Twaalf x Twee
Vieren
Kiddi
.
moeilijke woorden
Kaartenhuis Foto's
GASTENBOEK
Favoriete Links
web-games (tip)
Meer webgames
Gewonnen Awards
.
Nieuws en Weer

 

TWAALF x TWEE

 

 

DOEL VAN HET SPEL

proberen om meer kaarten dan je tegenstander te verzamelen.

 

SPELERS

Dit spel moet met zijn tweeŽn gespeeld worden

 

KAARTEN EN KAARTVOLGORDE

Je hebt voor dit spel alle kaarten nodig, inclusief de jokers.

De kaartvolgorde is wel belangrijk, omdat dat eigenlijk het enige is dat je goed moet weten.

De kaartvolgorde van laag naar hoog is als volgt.

Joker, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, boer, vrouw, heer en aas. De joker is in feite het laagst je verliest er altijd mee, ik vertel zo meer over de joker.

 

HET SPELEN:

De spelregels zijn duidelijk en simpel, je moet alleen even weten hoe je de kaarten neer moet leggen. onderaan de pagina staat een voorbeeld in het klein. Zoals het spel al zegt, 12 keer twee, dus in plaats van

de 5 kaarten die je onderaan de pagina ziet afgebeeld, moet je er twaalf neerleggen. Op dat rondje van twaalf kaarten, moet je nog een kaart leggen. Er liggen dus nu 12 kaarten in een rondje met daarboven nog eens twaalf kaarten, zorg dat je ze niet kan zien. Dan begint het spel. Degene die mag beginnen heeft in feite een klein voordeel, dus je spreekt af dat je om de beurt begint, of dat de verliezer van het vorige spel mag beginnen. De speler die begint noem ik even speler 1, de andere heet dus speler 2. Speler 1 mag dan de bovenste kaart van een van de twaalf kaarten omdraaien. Stel dat hij de bovenste heeft omgedraaid, en het is een harten 4. Dan moet hij hardop zeggen of hij denkt dat de kaart die onder de harten 4 ligt hoger of lager is. Natuurlijk is de kans groter dat het hoger word. Al is het inderdaad hoger mag de speler de twee kaarten naar zich toe halen en legt ze naast zich neer. Dan is speler 2 aan de beurt, want je wisselt elke beurt af, of de speler het nou goed heeft geraden of niet. Stel dat speler 2 een 7 omdraait, dan is de keuze heel wat moeilijker, en hij heeft het fout. Dan mag speler 1 de kaarten weer hebben en vervolgens ook weer beginnen. Dus als de speler goed geraden heeft, mag hij de kaarten zelf hebben, al heeft hij het fout, mag zijn tegenstander de kaarten hebben. Je speelt het spel uit, en degene met de meeste kaarten mag zich winnaar noemen.

1) Je kunt wel het aantal kaarten dat in de cirkel ligt veranderen, maar ik vind het zelf het fijnst spelen met twaalf kaarten. Zo kun je jezelf ten minste een misser permitteren, al speel je slechts met 8, of met 10 kaarten is die kans kleiner. Je kunt wel met 14 of 16 kaarten spelen, maar dan word de cirkel wellicht een beetje groot.

2) De joker kan een belangrijke kaart spelen, hij kan de wedstrijd doen keren. Stel je speelt tegen iemand, en het zijn de laatste twee kaarten, hij draait als eerste een 3 om, dan lijkt de keus makkelijk, maar ligt er een joker verliest hij alsnog de slag, draait hij al gelijk een joker om, verliest hij ook de slag. Ik raad je aan de jokers er in te houden, maar dat is jouw eigen keus.

 

Bedacht door ons: kaartspelen@hotmail.com

kaartplaatje4.gif

Enter supporting content here