Make your own free website on Tripod.com
kaartspelen
Vieren

HOME

Pesten
de verassende 2
Boppen
Blackjack
Kirt
Oorlogje
Hartenboer op de loer
Zenuwen
Twaalf x Twee
Vieren
Kiddi
.
moeilijke woorden
Kaartenhuis Foto's
GASTENBOEK
Favoriete Links
web-games (tip)
Meer webgames
Gewonnen Awards
.
Nieuws en Weer

 

DOEL VAN HET SPEL

Je moet uit vier kaarten zoveel mogelijk punten proberen te halen.

 

SPELERS

Je kunt dit spel met 2 tot 4 spelers spelen. Het is eigenlijk het leukst om met zijn vieren te spelen.

 

KAARTEN EN KAARTVOLGORDE

De kaarten die je nodig hebt zijn: 2, 7, 8, 9, 10, boer, vrouw, heer, aas en de jokers(4)

De kaartvolgorde is hetzelfde, dus, 2, 7, 8, 9, 10, boer, vrouw, heer, aas, en 4 jokers, maar deze kaarten hebben allemaal een waarde. Namelijk:

 

2=                                     2 punten

7=                                     7 punten

8=                                     8 punten

9=                                     9 punten

10=                                  10 punten

boer=                               11 punten

vrouw=                            12 punten

heer=                               12 punten

aas=                                 13 punten

joker=                              15 punten

 

HET SPELEN:

De regels zijn erg simpel en hebben wel wat weg van Boppen. Ik ga er vanuit dat er met zijn vieren word gespeeld.

Speler 1 schudt en deelt de kaarten, iedereen krijgt er 4, en een reservekaart. Die kaart mag de speler zelf ook niet zien.

dus nu heeft iedere speler 4 kaarten in zijn hand (die alleen hijzelf kan zien), en een gesloten kaart op de tafel, daar kunnen de spelers alleen maar de achterkant zien. Dan begint het spel. Speler 1 had gedeeld, en speler 2 mag beginnen. Hij kan nu twee dingen doen, 1: Hij ruilt, als een speler ruilt betekent dat, dat hij 2 kaarten moet ruilen, dus als hij drie heren en een twee in zijn hand heeft, en hij wil ruilen, dan mag hij niet alleen de twee omruilen, maar MOET hij twee kaarten ruilen dus in dit geval de twee en een heer. De andere optie die speler 2 heeft is de volgende: PAS zeggen, dat is simpel. Als hij past legt hij zijn kaarten neer (gedekt) en mogen alle andere spelers nog maar 1 keer ruilen. Dus als een speler gepast heeft mogen de andere spelers nog maar 1 keer ruilen, ze mogen natuurlijk ook passen. Laten we er vanuit gaan dat de speler gewoon ruilt en dus 2 kaarten inwisselt. Nu gaan we er vanuit dat alle andere 3 de spelers ook ruilen. Dan is speler 2 weer aan de beurt, hij ruilt weer want hij is nog niet tevreden over zijn kaarten. Ook ruilen de andere spelers weer. Speler 2 is dus weer aan de beurt, maar nu mag hij niet ruilen, want je mag in totaal maar twee keer ruilen. En omdat de andere spelers ook al twee keer hebben geruild begint het spel echt: Speler 2 is dus nu aan de beurt. Maar dat maakt niet echt uit, want iedere speler moet nu een kaart uitzoeken, Als een speler een kaart heeft uitgezocht legt hij hem alvast op de kop op tafel. Als iedere speler zijn of haar kaart heeft uitgezocht worden de kaarten omgedraaid, in dit geval draait speler 2 zijn kaart als eerste om, want hij was natuurlijk aan de beurt. Hij draait zijn kaart om, in dit voorbeeld een 8. Dan draait speler 3 zijn kaart om, een 2, speler 3 heeft een heer en tot slot heeft speler 1 een boer. Deze slag gaat dus naar speler 3, want hij had de hoogste kaart, een heer. Zo gaat het spel door, totdat de spelers geen kaart meer in handen hebben. Er zijn nu nog een paar punten te verdienen, namelijk met de gesloten kaart die je in het begin van het spel kreeg. Elke speler draait nu die kaart om, de hoogste kaart wint, en krijgt ook nog eens 5 punten cadeau omdat het de laatste slag was.

1) Het kan zo zijn dat spelers dezelfde kaart opgooien, al speel je met meer dan 2 spelers is dit geen probleem, de kans is dan groot dat er een hogere kaart is, bijvoorbeeld, speler 1 gooit een 8, speler 2 ook een 8, en speler 3 een aas. Dan wint speler drie met zijn aas. Al gooit speler 1 een 9 op, speler 2 ook een 9, en speler 3 een 2. In dit geval wint speler 3, met zijn twee. Al speel je met twee spelers, en je gooit allebei een 8 op, dan moet je bij elkaar een kaart trekken, de hoogste wint dan.

 

Bedacht door ons: kaartspelen@hotmail.com

Enter supporting content here