Make your own free website on Tripod.com
kaartspelen
Kiddi

HOME

Pesten
de verassende 2
Boppen
Blackjack
Kirt
Oorlogje
Hartenboer op de loer
Zenuwen
Twaalf x Twee
Vieren
Kiddi
.
moeilijke woorden
Kaartenhuis Foto's
GASTENBOEK
Favoriete Links
web-games (tip)
Meer webgames
Gewonnen Awards
.
Nieuws en Weer

DOEL VAN HET SPEL

zoveel mogelijk kaarten in je bezit krijgen.

 

SPELERS

Dit spel moet met twee mensen worden gespeeld.

 

KAARTEN EN KAARTVOLGORDE

Je hebt voor dit spel 20 kaarten nodig. Er bestaat geen volgorde van de kaarten, ze hebben namelijk geen waarde of volgorde.

 

HET SPELEN:

De titel zegt het eigenlijk al, het is een spel voor kleine kinderen. Ben je ouder dan 11, is dit waarschijnlijk al niets voor jou. Maar misschien leuk om af en toe eens te doen met je kleine broertje of zusje, zoon of dochter. Het gaat als volgt: Allebei de spelers krijgen evenveel kaarten, bijvoorbeeld 10. Dan zegt een van de twee spelers of hij kop of munt wil. Kop is het plaatje naar boven, munt is de achterkant van de kaart. Dan pakken beide spelers weer een kaart en gooien hem in de lucht. De kaarten die op kop liggen worden nu voor speler 1, en de kaarten die op munt liggen voor speler 2. Je kunt ook meerdere kaarten tegelijk gooien, maar haal ze dan wel van elkaar af want anders blijven ze waarschijnlijk plakken. Beide spelers moeten dit overigens wel willen. Het is dus erg gemakkelijk. De speler die alle kaarten in zijn bezit heeft, is de winnaar.

 

1) Je kunt het spel natuurlijk ook met bijvoorbeeld 5 kaarten spelen, of misschien maar 3. Alleen kan het wel saaier worden doordat je eigenlijk nooit met meer dan 1 kaart op zult gooien.

2) Al weet je nog een andere leuke wijziging, kun je hem altijd opsturen naar kaartspelen@hotmail.com

 

Bedacht door ons: kaartspelen@hotmail.com

Enter supporting content here