Make your own free website on Tripod.com
kaartspelen
Boppen

HOME

Pesten
de verassende 2
Boppen
Blackjack
Kirt
Oorlogje
Hartenboer op de loer
Zenuwen
Twaalf x Twee
Vieren
Kiddi
.
moeilijke woorden
Kaartenhuis Foto's
GASTENBOEK
Favoriete Links
web-games (tip)
Meer webgames
Gewonnen Awards
.
Nieuws en Weer

 

DOEL VAN HET SPEL

Je moet proberen om het merendeel van de kaarten in je bezit te krijgen.

 

SPELERS

Je kunt het spel met 2 tot 4 spelers spelen.

 

KAARTEN EN KAARTVOLGORDE

De kaartvolgorde is erg simpel, namelijk, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, boer, vrouw, heer, aas, joker.

De kaarten die je nodig hebt zijn de volgende, Elke speler krijgt een hele straat kaarten, dat wil zeggen alle harten, alle ruiten, alle schoppen, of alle klaveren, vervolgens worden de jokers eerlijk verdeelt zodat iedereen er evenveel heeft. Dus iedere speler heeft nu, een, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, een boer een vrouw, een heer een aas, en 1 of meer jokers in zijn hand.

 

HET SPELEN:

Ik ga er vanuit dat hier met twee spelers word gespeeld. De spelers zoeken allebei een straatje kaarten bij elkaar. Als dat is gebeurt moeten de spelers hun kaarten een beetje schudden en vervolgens in de hand nemen, maar de andere speler mag de kaarten niet zien. Dan pakken beide spelers een kaart uit hun stapeltje, ze leggen hem tegelijk gedekt (op de kop) op tafel. Dan draaien beide spelers tegelijk de kaart om, de speler die de hoogste van de twee kaarten opgooit, mag de kaarten dan houden, hij legt ze naast zich neer. Dat gaat zo door totdat beide spelers geen kaarten meer over hebben. Je moet met dit spel gewoon blijven kijken, of je nu een aas of een 6 opgooit, want al doe je een beetje vreemd, kan de andere speler denken dat jij een hoge of juist een lage kaart weggooit. Je moet je tegenstander dus goed kunnen inschatten. Degene die op het laatst het meeste kaarten heeft, heeft gewonnen.

1) Je kunt ook doorspelen, dat wil zeggen dat als het spel afgelopen is, en beide spelers hun kaarten hebben geteld, je gewoon doorgaat. Je speelt dan met dezelfde kaarten in je hand door totdat een speler alle kaarten heeft.

2) De joker is natuurlijk het hoogst, daarom moet je ze voorzichtig opgooien, want er kleeft een nadeel aan de joker. De twee kan hem namelijk verslaan. Dus gooit speler 1 de joker op , en speler twee een twee, wint speler twee met zijn twee. Al speel je met meer spelers gaat het als volgt: Speler 1 gooit een 6 op, speler 2 een joker, speler 3 een twee. Dan wint de 6 van speler 1, want de twee verslaat de joker, maar de zes verslaat de twee.

3) Het kan natuurlijk zo zijn dat spelers dezelfde kaart pakken, met hoe meer spelers je speelt, hoe groter die kans is.

Als dat gebeurt moeten de spelers bij elkaar een kaart trekken, zodat ze niet weten welke kaart ze pakken. Dus al hebben speler 1 en speler 2 dezelfde kaart, dan moeten ze uit elkaars stapeltje een kaart pakken, en dan wint de hoogste kaart natuurlijk weer.

 

Bedacht door ons: kaartspelen@hotmail.com